frida larsson mot röva

isidor dannström föddes tre dar efter hampus fast 1812 (då även tsar alexander den första av ryssland och sveriges kronprins karl johan träffades i åbo). isidor dog 1987.
han var:
 • sångare
 • sångpedagog
 • pianohandlare (ärofyllt)
 • tonsättare
 • koralkompositör (mlasp)
isidor bodde i stockholm och han var gift två gånger. först var han gift med en operasångerska sen med en proletär (för obetydlig för att namnet ska anges på wikipedia). operasångerskan heter betty boye. hon var född 22 så hon var väl inte direkt lammkött. dog gjorde hon 54, det hann alltså inte bli värst mycket åka av.

isidors enda psalm (se ovan, "koralkompositör") var, "hur ljuvt det är att komma". ett briljant psalmnamn åke green.

om frida larsson och röva: förutom att man i kalix snippar hit och dit åker man madrass (skrana) och spelar "mot röva" (valfri lagaktivitet (ej med juridisk anknytning)).

hr: nåt måste man lära sig varje dag.världens största magasin för unga kvinnor

förutom ett digert utbud av förtrollande briljanta rubriker som "kolla hur han sitter - det avslöjar honom" och "kartlägg killen: första mötet med familjen" bjuds på en förteckning över "elva oväntade drag män fullkomligt kommer dyrka dig för". äntligen några handfasta råd!
 • du går upp tidigt och steker banankakor. 
 • du tatuerar in hans namn på din kropp.
 • du tar med honom till ett äventyrsbad.
 • och naturligtvis: du chockerar honom med lite charmig fishumor.
(jfr ebba von sydow: 
 • låt honom aldrig se dig köa
 • när han tittar åt ditt håll - se till att det verkar som att du och dina vänner har roligt)
äntligen lite ro och mening - som jag undrat. tack cosmopolitan. tack ebba.

hr: män är djur

hr: det är bara i Kalix som skotercross är en anledning att festa

Uttalanden som "när det är skotercross måste man ju gå ut" duggar tätt, även bland de som inte är det minsta intresserad av skotercross. Skotercross = folkfest, då samlas alla på hotellet.

På tal om Kalix, ska man skratta eller gråta?


våffeldagen

jungfru marie bebådelsedag firas den 25 mars, alltså idag. nu är det nio månader till jul och 174 dagar till min födelsedag. när jag fyller år är det 100 dagar till julafton. idag högtidlighåller vi att jesus dök upp "i marias sköte" (källa wikipedia: frågan är vad han närde sig på i skötet ända fram till jul) det var ängeln gabriel som bebådade jesu födelse. jesus var varken född för tidigt eller för sent.

förr i tin'  kallades jungfru marie bebådelsedag för vårfrudagen efter titeln vår fru (jungfru maria). det firar vi med våfflor för att "våffeldagen" låter så likt. det är också därför vi, till exempel, äter surströmming på surströmmingspremiären.

här, ett recept på frasvåfflor:
 • 4 dl vetemjöl
 • 2,5 dl iskallt vatten
 • 4 dl vispgrädde
 • 4 msk smält smör
gör såhär: blanda ihop vetemjölet och det kalla vattnet till en jämn smet. vispa grädden till ett hårt skum och rör ner i smeten. rör slutligen ner det smälta smöret. grädda.

vad som är väsentligt är att det lider mot april och en del dom lider, andra tänker inte på nåt, tredje har sol inne. fjellströms samhällskunskapslärare brukade säga att allt går i cykler, och vi har oceaner av tid. men bob dylan sa att tiden är ett hav och på tal om båtar borde vi borda varann. sen kan vi fylla hela fjärden med sorger. vi vattnar våra visdomständer.

jag önskar jag var tage danielsson.

men när det kniper, då tar man en våffla. man behöver inte ens tugga (jfr. man gör som man vill). man behöver inte heller bestick så det blir ingen disk. 

man idisslar men sen rinner det igenom, det rinner igenom hur som helst, det är själva essensen (och evolutionen jfr. c. wiger, evolutionens krondjur)

alla hjältar sänker huvudet nån gång.

hr: i solen ser man rakt igenom fönstren (och dyl.)

"cybersex, det är det bästa jag vet" - bad isale (den flintskallige)
hr: den som har isbroddar får bära alkoholen

bäst att ta det säkra före det osäkra.


hr: köp inte grisen i säcken - se därför till att ha så lite kläder som möjligt på under första dejten

Detta medför att aktiviteter som äventyrsbad, bubbelpoolhäng och simning är mycket effektiva.
hr använd av en som tror på kärlek. Vad är slutsatsen av det?

hr: allt blir lättare med förkortningar

om man istället för att säga hela ord bara säger en väl valt förkortning effektiviserar man språket. Problem uppstår dock när omgivningen inte förstår förkortningarna. Frågan är vem det är fel på? :D

(till isak)


hr: bra vänner är bra att ha

och jag har de bästa!

(glitter över vardagen)

Tyst ja fungerar inte gällande våldtäkter. En våldtäktsman kan således inte hävda att personen genom tyst ja har samtyckt till handlingen. Detta gäller kanske dock främst som ett tips i vardagen, HD kan nu och då tillämpa tyst ja.


hr: "perfekt vakuum är omöjligt att framställa" (wikipedia)

vakuum betyder "absolut tomrum", det är när man blivit en person som någon vet allt om (tömma och glömma). sammanfaller inte med att man börjar använda uttryck som "rasta frugan", den som "rastar frugan" har iallafall vett att skämta (hr). och det är ju kontinuerligt och skönt, rent (jfr. "rasta frugan"). 

kontinuerlig betyder:  "som bildar en fullständigt sammanhängande enhet":
 • botten ett: i ett liv som är kontinuerligt är derivatan noll. man blir alltså varken bättre eller sämre, men man blir äldre.
 • botten två: tänk ändå att få vara del av en fullständigt sammanhängande enhet, som maten i magsäcken (jfr. johnny cash "i don't know where you stop and i begin").

jag tror att man måste nötas mot behaget (aldrig får man vara riktigt glad). men det menas att den som funnit sig i att flyta runt i badkaret kommer få russinfingrar och sen blir man rynkig på riktigt och sen är det styx. det är klart att det är varmt och skönt och man blir ren och ingen kommer märka om man kissar i vattnet men mer än russin blir man inte. ett synonym till "behagligt" är "stagnation". 

om man nöjer sig med halvskönt (jfr. onani):
då får man halvskönt och det är ju halvskönt. annars kan man jaga sig, då kan det gå framåt eller bakåt, men det borde bli på ett nytt sätt, åtminstone.

då gör man såhär:

man utgår från att allt är ens eget fel. 
en prototyp (vi kan inte kalla den millenium falcon):
ett visst handlande får en viss effekt, man utgår ifrån att man som en följd av interaktionen kommer att agera helt beroende av den andres handlande. motsatsvis kommer det egna handlandet påverka den andres handlande återigen (extensiv tolkning av gyllene regeln). handlingskedjan utformning kommer då att helt (åtminstone nästan beroende på vem som påbörjade interaktionen) bero av dig: det är alltså ditt fel. detta kommer man fram till för att ödmjukt kunna gå vidare men mest för att man inte kan bestämma över andra, man kan bara "bestämma över det som rinner under näsan när man är förkyld" (källa: den egna, ärade mamman som brukar "krevera"/"brisera"/"gå upp i atomer"/prata om "raptus")

när man konstaterat att det alltid är ens eget fel listar man ut hur. 

när man listat ut hur gör man en åtgärdsplan. eller så struntar man i det, man bestämmer själv. lätt som en plätt. sen lever man vidare och tänker efter och aktar sig för idisslandet.

alltså:
det är ditt fel, själv är bäste dräng, man är sig själv närmast, sen ska man vara kär så mycket man orkar.

"människor är inga änglar, utan svaga varelser" - jareborg.

hr: ihop är ett jävla påfund.

om relationer:

det finns fem upptänkliga scenarier
 • man växer ihop
 • man växer isär
 • man växer inte alls
 • man krymper (retardation)
 • man växer parallellt. här växer den ena individen proportionellt med den andra utan att för den skull relationen ändras.
man växer ihop: torde oftast innebära att man "tappar sig själv", förlorar sin självständighet och blir "inte samma person han blev kär i en gång". i värsta fall börjar man prata i vi-form. t.ex. "vi tycker om tomas ledin och vår kabe smaragd, vi behöver aldrig tänka eftersom vi tänker samma hela tiden", kan lätt förväxlas med att man tror man hittat sin själsfrände (här har man förstås förvandlats till mellanmjölksmutant) här kan man bara förlora. man förlorar:
 • sig själv
 • den andra
 • all självrespekt, värdighet och aktbarhet (vi-form)
man växer isär: ganska lindrigt. man börjar bråka på maxi om vem som ska hålla i självscanningsapparaten, man blir arg när han glömt tygpåsar, "du förstår inte mig, vi har ingen kommunikation". när man ska sova frågar man "tycker du att jag är tjock" och/eller "är du sur" sen somnar man och är svartsjuk och sorgsen. sen börjar man gå ut och äta middag tillsammans och går på improvisationsteater - man vårdar sin relation. man kanske lägger om golvet, tapetserar om, åker utomlands. sen är det förlorat.

man växer inte alls: kan inträffa även utom relationer. innebär kontinuitet oavsett om kontinuitet kan anses ha något egenvärde eller inte.

man krymper: jfr. "varför går hon, om misshandlade kvinnors uppbrottsprocesser".

man växer parallellt: man blir iallafall mer av sig själv. lämpligt vid önskan om långvarighet. det är ett bra sätt att ta hand om sig själv. man är sig själv närmast. en kompromisslösning, feg men smidig (precis som en jag känner).


femsekundersregeln och andra absoluta sanningar

som shot gun till exempel, eller pax.

femsekundersregeln:
 • när man ätit upp nåt som legat på golvet. fem sekunder är den tid det tar för något man är sjukt sugen på att bli oätbart. fast man får göra en avvägning. dubbla stycksaker (tre för tjugi) till exempel, choklad har dålig uppsugningsförmåga, man förlorar många kalorier per tappad volym, i värsta fall kan man skölja. det är värt det. den sista snusen är alltid värt att plocka upp.
 • har man letat efter någonting (spårlöst försvunnet) i mer än fem sekunder är det legitimt att ge upp. man kan ev. leta lite till för syns skull. har man tappat något som tillhör, säg, sin ärade fader hjälper det att se förtvivlad ut under letfristen. hr: det man tappat kommer man inte hitta. man får köpa en ny.
 • fem sekunder är tålamodets yttersta gräns: vänta, längta, dröja.
 • måns
vi har skrivit pm som besatta. nu är det över.

det är onsdag och alltså lillördag: månen kan vara sol.

encore une petite moment, le monsieur bourreau.

dolph är civilingenjör i kemiteknik

dolph döpte om sig till dolph. dolph var det bästa namnet han kunde komma på; från början hette han hans. hans födelsedag är 3 november och han föddes 1957. han är alltså tio år yngre än den ärade fadern (min ärade fader:leif gw), det har sin naturliga förklaring. 

dolph pluggade på KTH. sen åkte han till US and A och träffade grace jones som blev bondbrud och drog med sig dolph. han är enånittisex och har pysslat med knock down-karate (värdegrund).

det är som vanligt - antingen är det väteperoxiden eller avundsjukan. dolph är ju egentligen en kalaskille. men jag var på akuten en gång och låg bredvid en som pratade hål i huvet på skötersk. han pratade om dolph. om att han vägrade prata ren svenska: qvisling! delade meningar. folket är delat. havet är delat. smaken är delad - som baken.

hr: döm inte en gris efter säcken och plocka inte levande gäss.hr: om man ständigt är rädd för att bli våldtagen, våldtar man sitt eget liv

Att vända sig om för att se om någon förföljer en är meningslöst. Jag tror knappast att våldtäkten blir mindre allvarlig om man såg förövaren en stund innan. Således ett undantag från huvudregeln pass på.

Vi vet ju också att överfallsvåldtäkter inte är speciellt vanliga. Det är enligt utsaga mer troligt att Isak kommer våldta mig än att jag råkar ut för en överfallsvåldtäkt. Känns tryggt.


hr: allt som inte behöver två fingrar (minst) är inte värt att göra.

prova bowla med ett finger och se hur det går.

med ett finger kan man till exempel:
 • trycka på hissknappar
 • putta på föremål 
 • fälla ihop en orbitrac 
 • skriva exempelvis "kuk" i kondens (förgängligt)
 • peka
 • trycka för hårt
regeln bygger på principen om f/a.

(till b r)


hr: alla som hånglar med en annan är en slampa

för de som inte vet vad en slampa är kan svenska akademins ordbok hjälpa; kvinna som (till sitt uppträdande l. yttre) är vårdslös/slarvig/snuskig. Kan också vara (i mora­liskt hänseende) opålitlig/slapp/lösaktig kvinna.

tydligen kan man dela upp den kvinnliga delen av befolkningen i slampor och kvinnor man vill ha. Om en kvinna man vill ha hånglar med någon annan är hon en slampa. Detta måste medföra att slamporna sakta men säkert tar över världen.

hr: smärtgränsen, den ger jag faan i

ska ha sagts av den odödlige skidkungen Wassberg en gång i tiden. har också sagts av min mamma ett antal inte understigande tio gånger under en trevlig lördag ute på långfärdsskridskotur. jag hade skavsår så det blödde samt en del andra krämpor, främst beroende på att jag åstadkommit ett face-plant med knä och armbåge i isen. mamma mässade vidare om smärtgränsen samt det briljanta i Wassbergs sätt att se på den. jag är på det hela taget en luttrad friluftsidkare så jag försökte njuta av den värmande solen, som strax gick i moln. fick ett winerbröd när vi kom tillbaka. det var en bra lördag. 

undantag: alla som inte heter Wassberg (och förmodligen Svan).  

hr: icke åtgärdad tc leder till ffff

alltså för fet för ett fuck, en kanondänga, min och elins favoritlåt med svullo.

effektivt barnaskapande förverkligas i realiteten främst genom kommentarer som "snälla, det går fort": ett juck ett suck.

hr: människor på gymmet är presumtivt snyggare än människor i allmänhet

är en naturlig följd av aktiviteterna som utspelar sig där. Det är just på grund av detta som många tycker att gymmet är ett bra ställe att ragga på.


hr: ska man göra någonting, ska man göra det ordentligt

Det ger ingenting att göra armhävningar på en arm om rörelsen är 2 cm. Gör det ordentligt eller skit i det. Gäller alla delar av livet.


hr: automatiska dörröppnare är till för handikappade

Hänförs till mottot använd kroppen. Jag har lite svårt att förstå varför friska (?) människor inte tycker sig klara av att öppna en dörr utan använder en knapp med en bild på en person i rullstol.


hr: man kan med kroppsspråk och stilettklackar säga rätt mycket

alla kommentarer är överflödiga.


RSS 2.0