hr: killar är bara tröga och fula

Kloka ord av min 7-åriga lillasyster. Hon verkar ha förstått mer än de flesta.

hr: även om man inte känner när myggen biter en får man myggbett

Gärna över hela kroppen. Ser ut som att jag fått en släng av en barnsjukdom; och då undrar man förstås varför jag inte har en tenta eller något annat viktigt att göra, jag brukar ju tajma det så.

Jfr. våldtäkt av medvetslös person


umeå.

förlåt. 
jag hade glömt att solen aldrig går ner.


hr: delad olycka är dubbel olycka

Hellre ensam och olycklig än olycklig i ett förhållande

hr: håll din religion för dig själv

Jag blir alltid alldeles kall inombords när jag tänker på att förtjänsten från mitt sommarjobb går till pingstkyrkans missionärer. Jag finansierar att kristna reser omkring och försöker lura på andra sin religion. Hu. Jag hade mycket hellre sett att en driven person med en bra affärsidé bli snorrik.

hr: när man har mycket att göra kommer man på massor av saker som man "måste" göra

Som att kolla vad Wikipedia har att säga om världens bästa film - Sunes sommar

Saker jag måste dela med mig är:
"i början utav filmen när Sune och Rudolf sitter i en lekpark och äter glass, så kommer Håkan fram med en resekatalog ifrån rederiet Estline. På framsidan kan man se en stor bild på Estlines fartyg M/S Estonia, som sedan sjönk den 28 september 1994, och 852 personer miste livet"

Ännu intressantare blir det när man kollar vad som står om Andreas Hoffer (han som spelar Sune). Han har nämligen läst juridik vid Lunds universitet. Är det bara jag som börjar fundera om han inte är en drömman?

När vi ändå är inne på barnskådespelare kan jag meddela att Martin Andersson (som spelade Bert) numera är matematiker och disputerade 2007 med avhandlingen Robust Ergodic Properties in Partially Hyperbolic Dynamics.

"Sol i sinnet, brun inne, Rudolf"

hr: man ser det man vill se

Hade väldigt trevlig underhållning på gymmet idag. Ett gäng småpojkar var där (verkade vara en av de första gångerna de var på gymmet) och de gjorde fel på alla sätt som man kan. Dessutom verkade inte se att det stod 2,5 och inte 25 kilo på vikterna, varför de högljutt berättade till andra att de "körde med 60 kilo" när det egentligen var 25.

hr: är man inte bra på något får man låtsas.


hr: om man jobbar heltid samtidigt som man pluggar 150% och därmed endast hinner sova 5h per natt blir man lätt beroende av kaffe

Speciellt om man samtidigt vill hinna träna, håller pass på kvällarna samt träffa alla vänner man har umgåtts för lite med senaste tiden. Självklart måste man gå en morgonpromenad när man börjar åtta - dock inte när man börjar sex, 04.30 är tillräckligt tidigt att stiga upp.

hr: vila kan man göra i graven (alt. hr: ta död på sig gör man bäst själv)

hr: att skrika får inte personer att lyssna bättre

Snarare tvärtom. Att försätta någon i försvarsposition främjar inte dialog.

Man kan kalla det diplomatisk eller mesig, men jag vet inte vad som skulle hända innan jag skriker till någon.

hr: man blir aldrig riktigt ren i en bastu

Detta håller dock inte Carro med om, hon anser att man aldrig är så ren som efter att man badat bastu. Egentligen beror nog den uteblivna renheten på att man duschar under vatten som hälls från en plasthink. Trots (?) detta har jag haft en av de trevligaste midsomrarna någonsin. Tack Carro!

hr: man blir som man umgås

Kan te sig skrämmande (som när någon utbrister "Nu kör vi ett till ölspel" och man funderar om det verkligen är viktigast att vara full - jfr förvandlingen) eller helt underbart (som när en grupp människor presterar sjukt bra efter att tillsammans ha jobbat för någonting (läs tenta))

hr: Man kommer långt med morotskaka och Sune

hr: drick inte vin när du spelar ölspelet

således - drick inte vin i Kalix?!

hr: get fat or die trying

Att jobba på ett café som erbjuder ca 20 olika hembakade fikasorter är inte bra för beachformen. Speciellt inte när det bakas hela dagarna och den som bakar vill att alla ska smaka för att se om det är gott. Det är inte heller bra för beachformen att som arbetsuppgift ha att rulla några hundra av världens godast chokladbollar. Rädda mig någon.

hr: livet blir inte bättre för att det förevigas

Minnen som kräver bilder för att finnas kvar förtjänar inte att bli ihågkomna.

(hata facebook)

hr: köp inte wienerbröd för dina sista pengar

Speciellt inte om det är mitten av månaden. Speciellt inte om du har barn.

hr: det är bara i Kalix som gäddfiskefestival är en anledning att gå ut

Vet inte om det bara är tragiskt eller om det är så att kalixbor ständigt letar efter en anledning att festa?


hr: det finns inga lyckliga slut

Vad man än gör och hur mycket man än försöker kommer det alltid gå åt skogen i slutändan. Orka med ...och så levde de lyckliga i alla sina dagar. Antingen slutar man älska varandra eller (om man mot förmodan) älskar varandra tills den ena dör är det väl inte speciellt uppmuntrande? Är lösningen kollektivt självmord när känslorna börjar svala?


hr: universum cirkulerar inte runt jorden

Allting handlar inte om dig. Vissa personer tolkar allt de hör och ser utifrån att det handlar om dem själva. Med ålder kommer kunskap (eller så slutar man vara ung och dum och är fortsättningsvis bara dum).

hr: blommor är det enklaste sättet att ge någon någonting utan att behöva tänka

Hur mycket omtanke ligger det bakom en färdig bukett eller för all del en bukett vald av expediten på blomaffären? Att ge blommor kräver ingen eftertanke, man behöver inte känna personen i fråga.

Jfr. Ska man göra något ska man göra det ordentligt - vill du ge något; kom på något personen behöver eller bli glad av - eller strunta i det.

hr: man saknar inte kon förrän den är borta

Ofta är det avsaknaden av någonting som får oss att inse vad det betyder för en.

"gör det lika ont för dig som det gör för mig?"

(till a2). 

något slags kvasisommarlovsarrangemang såhär efter tentamen. två veckors semester i lite huvudstäder. sen får man förvärvsarbeta (aldrig får man vara riktigt glad). 

hr: man kommer sakna allihop.

hr: även om gud har givit åt mannen kvinnan till hjälp och underdånighet, så har han likväl icke givit henne åt mannen till träl eller till fotpall

Ord värda att beakta inför genusfrågan på tentan imorgon. Även i vissa delar av livet (man vet inte).

nejnejnej

hemligheter och ärligheter (och upplysningsplikt)
man bestämmer sig för sanningssprutande eller förtroenden. det är varje människas moral. och man ställer sig i andras stövlar (andras kval). man gör så gott man kan (och väljer enligt förmåga). 

det kallas (också) tvivel.


hr: människor är i allmänhet inte att lita på

De flesta människor verkar helt sakna förmågan att behålla en hemlighet. Om man berättar något och ber dem att inte säga det till någon verkar de tolka det som att man säger SPRID DET! Sprid det till alla du känner!

hr: det finns en bekräftelsehora inom oss alla

Bekräftelsehoran kommer fram när vi gör någonting bara för att få bekräftelse. Ofta får detta dåliga konsekvenser, mycket beroende på att man i dessa fall sätter sig själv och sin egen lycka framför andra, alternativt att man blir en pain in the as

jfr "tygla dina monster"

RSS 2.0