hr: "perfekt vakuum är omöjligt att framställa" (wikipedia)

vakuum betyder "absolut tomrum", det är när man blivit en person som någon vet allt om (tömma och glömma). sammanfaller inte med att man börjar använda uttryck som "rasta frugan", den som "rastar frugan" har iallafall vett att skämta (hr). och det är ju kontinuerligt och skönt, rent (jfr. "rasta frugan"). 

kontinuerlig betyder:  "som bildar en fullständigt sammanhängande enhet":
  • botten ett: i ett liv som är kontinuerligt är derivatan noll. man blir alltså varken bättre eller sämre, men man blir äldre.
  • botten två: tänk ändå att få vara del av en fullständigt sammanhängande enhet, som maten i magsäcken (jfr. johnny cash "i don't know where you stop and i begin").

jag tror att man måste nötas mot behaget (aldrig får man vara riktigt glad). men det menas att den som funnit sig i att flyta runt i badkaret kommer få russinfingrar och sen blir man rynkig på riktigt och sen är det styx. det är klart att det är varmt och skönt och man blir ren och ingen kommer märka om man kissar i vattnet men mer än russin blir man inte. ett synonym till "behagligt" är "stagnation". 

om man nöjer sig med halvskönt (jfr. onani):
då får man halvskönt och det är ju halvskönt. annars kan man jaga sig, då kan det gå framåt eller bakåt, men det borde bli på ett nytt sätt, åtminstone.

då gör man såhär:

man utgår från att allt är ens eget fel. 
en prototyp (vi kan inte kalla den millenium falcon):
ett visst handlande får en viss effekt, man utgår ifrån att man som en följd av interaktionen kommer att agera helt beroende av den andres handlande. motsatsvis kommer det egna handlandet påverka den andres handlande återigen (extensiv tolkning av gyllene regeln). handlingskedjan utformning kommer då att helt (åtminstone nästan beroende på vem som påbörjade interaktionen) bero av dig: det är alltså ditt fel. detta kommer man fram till för att ödmjukt kunna gå vidare men mest för att man inte kan bestämma över andra, man kan bara "bestämma över det som rinner under näsan när man är förkyld" (källa: den egna, ärade mamman som brukar "krevera"/"brisera"/"gå upp i atomer"/prata om "raptus")

när man konstaterat att det alltid är ens eget fel listar man ut hur. 

när man listat ut hur gör man en åtgärdsplan. eller så struntar man i det, man bestämmer själv. lätt som en plätt. sen lever man vidare och tänker efter och aktar sig för idisslandet.

alltså:
det är ditt fel, själv är bäste dräng, man är sig själv närmast, sen ska man vara kär så mycket man orkar.

"människor är inga änglar, utan svaga varelser" - jareborg.

Kommentarer
Postat av: Isak

klockan halv två är du min idol.

hör av mig om det har ändrats imorgon.

2009-03-15 @ 01:36:59
URL: http://gjort.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0