ett förtydligande så att det inte blir fel

spermiedödande gelen gynol-plus som bl.a. användes tillsammans med pessar har utgått. som ersättning finns ett receptbelagt läkemedel, nonoxynol vaginalgel 2% som kan förskrivas av läkare eller barnmorska och tillverkas av apoteket.

om man vill ha ett pessar går man till ungdomsmottagningen. om man fyllt 23 får man gå till hälsocentralen. det kostar ingenting men på ungdomsmottagningen får man sitta och skämmas i väntrummet. det finns kamratposten och informationsblad om könssjukdomar att tillgå.

man kan också beställa pessar på apoteket (källa: malin) de kostar 275 kronor och finns i storlekarna 60-80 mm. man vet inte säkert vilken storlek man ska ha. någon föreslog ett skjutmått.

ingen vet exakt hur man går tillväga när det börjar hetta till och man ska slip into something more comfortable sant sin pessar. den viskas om någon form av tillhygge; typ en pessarpersedel så att inte nonoxynolet rinner ut vid införandet. jag tänker mig en pinne, en stötkäpp. det är vidare osäkert vilken konsistens det är på nonoxynolet. tyvärr är det en pärs att få tag på gelen eftersom den är receptbelagd. det är alltså skit värt att pessaret är en evighetsprodukt.

vem som diskar pessaret efteråt framgår inte.

angående färger säger källa: malin att de kanske finns i "naturellt" och "rosa och fint". det känns rimligt.Kommentarer
Postat av: d.ä.

Kanske skulle en så kallad "laddstake" funka? http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=58&t=30984

2009-02-20 @ 20:31:12
URL: http://johanssonandjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0